Intercom för MC

Att skaffa intercom för mc har många fördelar, det blir fler och fler som faktiskt väljer att satsa på ett kommunikationssystem när dom kör mc. Om ni har intercom på era mc-hjälmar så blir det väldigt mycket roligare att köra om ni är flera i en grupp som kör. Utan intercom så måste ni hela tiden stanna för att kunna kommunicera med varandra om vilken väg ni ska ta, när det är dags att fika och så vidare. Ni kan också varna varandra för fara, det kan vara grus på vägen i en kurva, eller en traktor som dyker upp i ett vägskäl, farorna och riskerna kan vara många när man kör mc. Ett intercom system underlättar helt klart all kommunikation mellan mc-förare.

Intercom för passagerare

Det är inte bara mc-förarna som behöver kommunicera med varandra om allt runt omkring på vägen. Det blir väldigt mycket trevligare om du även kan prata via intercom när du har en som åker med dig bak. Att dela upplevelser på vägen är ju bland det bästa som finns och det är inte lätt när man sitter båda två på en mc. Hur många gånger har man inte pekat på något som man vill visa för den andra och när man väl tar paus och tar av sig hjälmarna så det går att prata, så kommer ni inte ihåg vad det var den andra pekade på. Ett kommunikationssystem som intercom hade underlättat i den situationen.

Vilken typ av intercom?

Hur ska jag då veta vilket av alla intercom system jag ska satsa på? Har jag några förväntningar på något som jag kanske inte har haft tidigare och vad är jag beredd att betala för ett intercom system? Det som brukar skilja de dyrare systemen från de billigare är främst att funktionerna är fler som t ex större batteri och batteritid, bättre kompabilitet och större räckvidd. Läs på om intercom och jämför för att hitta vad du behöver.