Gamla leksaker på mässa

Jag är inte den som backar för en utmaning, vare sig det gäller bungyjump i Kanada eller fallskärmshoppning i Australien, så har jag gjort det. Det var därför som jag svarade ”Ja” när min farbror frågade om jag ville hjälpa till att ställa ut grejer på en mässa.

Mässan var på en lördag, det som min farbror ställde ut var gamla leksaker bilar som han själv, min far och jag och mina kusiner har lekt med när vi var små. Bilarna var gjorda i plast, det fanns till och med en Ford Mustang från 66. Att se alla dessa gamla leksaker fick mig verkligen att tänka tillbaka och minnas, men jag vaknade ganska snabbt ur min dagdröm när mässan började på allvar. Det var en väldans massa människor och alla skulle trängas och pruta ner varenda bil, och det var inte det värsta. Att stå och knöka bland massa mässmontrar och mässväggar i flera timmar visade sig skulle bli något av de jobbigaste jag någonsin har gjort. Det var trångt, högljutt och varmt som in i bomben. Den enda bra saken som fanns på mässan var min farbror, han och jag brukar gilla samma saker, vare sig det gäller film, sport eller Ford Mustang.

Helt klart kunde inte mässväggar och mässmonter stoppa mig från att njuta av umgänget.